?BN'ÜL - EM?N MAHMUT KEMAL ?NAL VAKFI
 
ANASAYFA
Ali Fikri YAVUZ

1341/1925 yılında Trabzon-Çaykara İlçesine bağlı Akdoğan köyünde doğdu. 1942-1943 döneminde Trabzon Lisesinden mezun oldu. 1947-1948 yıllarında yedek subay olarak askerlik hizmetinde bulundu. Terhis olduktan sonra; Çaykara Belediye memurluğunda bulunan Çaykara merkez vaizi Hasan Rahmi Yavuz Efendi’den özel olarak dini öğrenim yapıp icazet aldı. 1953’de Diyanet İşleri Başkanlığı’nda açılan müftülük imtihanını kazandı ve İstanbul Müftülüğü Müsevvidliği’ne naklen tayin edildi (1954). 1964 yılında bir kaç ay Gaziosmanpaşa Müftülüğü görevinde bulunduktan sonra İstanbul Müftü Vekilliği’ne tayin edildi (11.11.1966). 09.08.1971 tarihine kadar bu görevde kaldıktan sonra Kadıköy Müftülüğü görevine nakledildi. 1976 yılına kadar bu görevde kaldıktan sonra Ali Fikri Yavuz kendi isteği ile emekliye ayrıldı.

    Eserleri: Kuran-ı Kerim ve Meali Alisi; Ahlak Hadisleri (tercüme); Peygamberimizin Dilinden Dört Halifesi; Açıklamalı-Muamelatlı İslam İlmihali; İslam Fıkhı ve Hukuku; Küçük İslam İlmihali; Kırk Kudsi Hadis Tercümesi; Gençlerle Sohbet; El-Ezkar Tercümesi; Kuran-ı Kerimden Öğütler ve Mucizeler; Hac Rehberi; Muhtarul Ehadis Tercümesi; Otuz Ramazan Vaizleri.

 

KUTLU DOĞUM


Kabir Ziyareti

SAAT

İBN'ÜL - EMİN

HAYATI
ESERLER
VASIYETNAME

ÜYE GİRİŞİ






Kayıp Parola ?

Ä°bn'ül Emin Mahmut Kemal Ä°nal Hazretleri

DUYURU

Her sene okutulan Hatm-i Şeriflerden almak için vakfımızla irtibata geçebilirsiniz. Hatimlerin duası her sene geleneksel olarak Ramazan-ı Şerif ayında Kadir Günü yapılmaktadır.

Anketler

Sitemizi Nasıl Buldunuz?
 

Kimler Sitede